SNEG NI LE NADLOGA – Od snega v veliki meri živijo

hotel-habakuk-sneg1Kristijan Lasbaher,
Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije, Terme Maribor:

Čim več snega je, tem bolj smo zaposleni v Termah Maribor zadovoljni. V zimskih mesecih namreč naše podjetje v veliki meri živi od snega. Veliko gostov prihaja k nam zato, da smučajo na pohorskih strminah, kjer so pogoji za smučanje zares idealni. Trenutno imamo na Pohorju dovolj snega, da je možna smuka tudi v dolino. Naš hotel Habakuk s 139 sobami, ki je tik ob smučišču ob vznožju Pohorja, je že dolgo dobro zaseden. Konec januarja je bilo na Pohorju tekmovanje najboljših smučark sveta za zlato lisico. Takrat so bile vse naše kapacitete popolnoma zasedene.

Kljub temu, da imamo veliko dela, delamo zaposleni v normalnih delovnih pogojih. Odkar imamo nove ruske lastnike in novo vodstvo, je delo nekoliko bolje organizirano. Poleg tega se število zaposlenih v upravi zmanjšuje, pri operativnem delu pa povečuje, Podjetje se je preoblikovalo iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo, kar je poenostavilo zlasti upravljanje podjetja. Plače in vse druge prejemke prejemamo redno in po kolektivni pogodbi.

Trenutno je med gosti največ Srbov, Črnogorcev in Hrvatov, nekaj pa je tudi Rusov. Ker je slednjih vse več, je vodstvo podjetja več delavcev že napotilo na tečaj ruskega jezika. V naslednjih dveh letih bomo nanj napoteni vsi zaposleni.

VIR: Delavska enotnost, št.4