Terme Maribor bo vodila Leonida Vidovič

LJUBLJANA – Družba Platanus, ki jo obvladuje ruski kapital, je včeraj prevzela nadzor nad Termami Maribor. Na včerajšnji skupščini delničarjev je bil potrjen nov nadzorni svet term, ki mu bo po vsej verjetnosti predsedoval Oleg Derkach, vodilni mož v Platanusu. Družbo v nadzornem svetu mu bodo delali Jakob Rojs, odvetnik Matjaž Kirbiš ter prvi mož Hita Drago Podobnik. 

Nadzorniki so za glavno direktorico Term Maribor že imenovali Leonido Vidovič, dosedanjo direktorico nabave za Slovenijo in Hrvaško v družbi XXL Lutz. “Izbrali smo jo z direktnim vabilom, pri tem pa so bili odločilni njene izkušnje in karakter. Pomembno je bilo, da ima mednarodne menedžerske izkušnje in da je že vodila tako velike kolektive prav v taki fazi razvojnih načrtov,” je za Dnevnik pojasnil Derkach. Skupščina je dosedanji upravi pod vodstvom Zorana Boškovića včeraj podelila razrešnico, hkrati pa odločila, da dobrih 436.000 evrov bilančnega dobička za zdaj ostane nerazporejenih in se prenesejo v letošnje leto. “Za naložbo v termalni turizem se je lastnik odločil zato, ker lahko zagotavlja hotelske goste, saj med drugimi dejavnostmi skrbi tudi za področje zdravstvenega zavarovanja,” je povedal Derkach in pojasnil, da imajo razvojne načrte predvsem na področju medicinskega turizma, a tudi za razvoj drugih panog. “Za premoženje, ki trenutno ni v funkciji, pa bomo pripravili posamične analize in strateške projekte. Katere projekte bomo izvajali sami in katere v partnerstvu ali s prodajo, bomo odločali na podlagi teh analiz,” je dodal.

Derkach je še pojasnil, da so se za naložbo v Terme Maribor odločili na podlagi temeljite analize, in zagotovil, da gre za resnega lastnika z velikimi razvojnimi načrti.

VIR: Poslovni dnevnik – četrtek, 17.05.2012